Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițeanul a revenit acasă, în calitate de antrenor de gimnastică la CSA Steaua.

La Campionatul Național de Gimnastică al Juniorilor III, care se desfășoară vineri și sâmbătă la Sala Polivalentă din Reșița, este prezent și fostul mare gimnast reșițean Alin Jivan, actualmente antrenor la CSA Steaua București.

Trăiesc momente speciale, o nostalgie aparte. Nu am mai fost la Reșița, într-o competiție, de opt ani, din 2010 de la Naționalele de seniori, când eram sportiv în activitate, legitimat la CSA Steaua București. E interesant să mă întâlnesc cu oameni cu care nu m-am întâlnit de foarte mult timp, să revăd locurile unde am crescut și am reușit să progresez ca și sportiv. Atmosfera este foarte plăcută, ne bucurăm că se acomodează foarte bine copiii noștri, avem șansa să venim cu copii de la Steaua să concurăm la Reșița, unde am crescut și am învățat acest sport”, a declarat Alin Jivan, prezent cu elevii săi la antrenamentele de acomodare la Sala Polivalentă.

Alin ne-a spus și ce obiective are cu sportivii pe care-i pregătește: „Sperăm să câștigăm la juniori III, nivelul 1, copiii sunt bine pregătiți, suntem într-o etapă de pregătire foarte bună. În privința celorlalți copii, ne dorim să-și atingă obiectivele pe care le-am fixat acasă”.

Alin Jivan are și un mesaj clar pentru iubitorii sportului din municipiul de pe Bârzava: „Reșițenii ar trebui să-și aducă aminte că Banatu-i fruntea. Nu numai în performanța din sală, ci și în susținerea sportivilor. Vă așteptăm cu drag pe toți la Sala Polivalentă, să urmăriți un concurs interesant de gimnastică artistică”.

Alin Jivan, 34 de ani, este medaliat cu bronz la sărituri, la Campionatul Mondial din 2005, de la Melbourne.