Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Atletul de la CS Universitatea Reşiţa şi-a îndeplinit obiectivele fixate în anul 2011.Alexandru Ghinea este unul dintre atleţii de top ai României. Legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa, atletul originar din Craiova s-a bucurat în municipiul de pe Bârzava de susţinere pentru continuarea sportului de performanţă la cele mai înalte cote.

Specializat în proba de 3.000 de metri obstacole, Alexandru Ghinea a obţinut rezultate dintre cele mai bune, iar cel mai important pentru el, aşa cum o declara chiar sportivul, este clasarea pe locul al treilea la Campionatele Europene de Tineret de la Ostrava (Cehia), în luna iulie a acestui an. Alexandru Ghinea a avut parte de un sezon cu accidentări, însă a trecut cu bine peste acestea, având şi susţinerea CS Universitatea Reşiţa.

„Anul 2011 a fost unul foarte bun pentru mine, mi-am îndeplinit obiectivele în totalitate, a spus Alexandru Ghinea. Putea să fie un an şi mai bun, numai că din cauza unor mici accidentări, mi-a fost încetinită perioada de pregătire. Şi acest lucru s-a reflectat în rezultate. Am obţinut însă medalia cea mai importantă pentru mine, bronz la Europenele de tineret din vară, pe distanţa de 3.000 m obstacole. Susţinerea pe care am avut-o din partea conducerii CS Universitatea Reşiţa, şi pe această cale vreau să-i mulţumesc domnului director Octavian Măzăran, m-a ajutat foarte mult în pregătirea mea“. Din toamna acestui an, Alexandru Ghinea este student al Universităţii Eftimie Murgu Reşiţa, la Marketing.