Caraş-Severin, Romania

„Forţe ale Ministerului de Interne sunt angrenate în acţiunile generate de răpirea unui copil, alături de mass-media, regii autonome şi societăţi comerciale, la iniţiativa Centrului pentru copii dispăruţi şi exploataţi sexual FOCUS. Mecanismul a fost lansat la nivel naţional şi presupune alertarea populaţiei prin toate căile posibile şi stimularea spiritului civic al cetăţenilor ce pot da relaţii despre caz“, a precizat sociologul Adrian Jurjica, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Caraş-Severin.

Odată cu operaţionalizarea sistemului de alertă în cazul răpirii unui copil, care a avut loc vineri, la ora 11.30, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin a organizat o acţiune de informare a populaţiei din zona parcurilor Copilului şi Tricolorului, fiind vizate persoanele ieşite la plimbare cu copiii.

Au fost distribuiţi 160 de fluturaşi informativi, cetăţenii contactaţi fiind, totodată, informaţi cu privire la modul concret de funcţionare a mecanismului de alertă publică şi cu privire la necesitatea de a da dovadă de spirit civic, în cazul în care au informaţii legate de o posibilă răpire reală a unui copil.

Flavius Rotariu