Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Numărul mic de reşiţeni care au completat chestionarul legat de transportul public de călători, pus la dispoziţie de municipalitate, a determinat autorităţile să mai facă o încercare, prelungind până la finele lunii septembrie termenul pentru completarea acestor documente. Există însă şi o mare noutate.

Astfel, în prima etapă reşiţenii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că formularul, deşi era în format electronic şi putea fi depus electronic, era needitabil. Mai exact, cei care doreau să transmită pe e-mail documentul, trebuiau să-l imprime, să-l completeze, să-l scaneze şi abia apoi să-l expedieze, ori să apeleze la programe de editare a căror licenţă excede buzunarul reşiţeanului simplu.

Prelungirea discuţiilor legate de transport introduce în scenă un nou formular electronic, existent pe site-ul municipalităţii. De această dată, documentul poate fi completat imediat. Trebuie spus că printre întrebări se numără şi una al cărei răspuns nu l-ar putea oferi decât primăria: „Care ar fi posibilităţile de finanţare pentru reabilitarea căii de rulare?“, cu două variante de răspuns: „fonduri locale“ şi „fonduri europene“. După centralizarea rezultatelor, ar urma organizarea unei dezbateri publice pe teme de transport.

Antoniu Mocanu