Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Chiar dacă activitățile fotbalistice din Caraș-Severin se desfășoară în condiții bune, secretarul general al AJF, Daniel Surdu, este îngrijorat de scăderea numărului de arbitri din județ. De asemenea, pe viitor se va încerca atragerea unui număr mai mare de fete către arbitraj.

„Ceea ce este puțin îngrijorător pentru noi este numărul de centrali care aparțin Comisiei de Arbitri Caraș-Severin. Acest număr este într-o scădere continuă și încercăm tot timpul să dăm un suflu nou acestei părți a fotbalului din județ. Încercăm să aducem tot timpul arbitri noi, încercăm să găsim soluții pentru a reîmprospăta acest segment. De asemenea, încercăm să acordăm o încredere tot mai mare noilor arbitri tineri și aici mă refer și la femeile arbitru. Împreună cu fetele doritoare de la ACS Banat Girls, încercăm să le integrăm în această activitate de arbitraj. Ne dorim pe această cale să-i anunțăm pe toți cei care doresc să devină arbitri de fotbal să ni se alăture. Nu sunt bugetați foarte bine la momentul actual, deoarece sumele sunt mici la acest nivel, dar ne-am dori ca cei doritori să ne completeze rândurile din cadrul arbitrilor de fotbal”, a declarat Daniel Surdu, secretarul general al Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin.

În momentul de față, potrivit site-ului Asociației Județene de Fotbal Caraș-Sevein, județul are doi arbitri în lotul de Liga a II-a (Dorin Voina și Răzvan Nistoran), doi la Liga a III-a (Alexandru Ilie și Ioan Humița) și 36 de arbitri de categoria I sau a II-a. Lor li se adaugă 18 stagiari.