Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Stări de spirit diferite după meciul al doilea din play-out-ul Ligii Naționale de handbal masculin, dintre CS Caraș-Severin și CH Politehnica Timișoara.

Afectat de rezultatul de egalitate, 25-25, care a trimis-o pe CS Caraș-Severin în lupta pentru evitarea retrogradării, în grupa locurilor 10-12, antrenorul Aihan Omer a declarat la finalul partidei dramatice cu Politehnica Timișoara: „N-aş vrea să trag concluzii pripite la cald, normal că suntem cătrăniţi, supăraţi că n-am reuşit să câştigăm, ci am obținut doar un egal, echivalent cu o înfrângere pentru noi. Echipa mea a încercat, după părerea mea a dat totul, dar n-a putut să termine victorioasă, cauzele sunt multe şi nu e momentul acum să le înşir, avem o echipă subţire numeric după un campionat lung şi obositor, iar băieţii n-au mai avut puterea să lupte 60 de minute la două zile distanţă. Zic eu, s-a simţit pe final o lipsă de putere şi de concentrare dar mai avem de jucat, mai avem o şansă să ne apărăm, vom juca încă un minicampionat de trei echipe, Suceava, CSM şi noi, sperăm să fim mai atenţi la capitolul finalizare şi să reuşim să încheiem cu bine campionatul. Mulţumesc publicului care a venit în număr mare şi care ne-a susţinut extraordinar, a făcut-o de fiecare dată, dar acum a venit în număr mare, noi continuăm pregătirea şi vom lupta până la sfârşit.”

Mult mai degajat, antrenorul formației CH Politehnica Timișoara, Constantin Ştefan a declarat: „Aşa cum mă aşteptam, ştiam că primul meci pe care-l vom desfăşura la Reşiţa va fi foarte greu, ne-am pregătit pentru acest meci, ştiam că va veni un public foarte numeros, de câte ori am fost aici şi-a încurajat până în ultima secundă echipa, dar am obţinut un egal cât o victorie. Băieţii şi-au dorit, am avut o rătăcire în primele 12 minute din repriza a doua dar am revenit în joc şi pe final am luat în calcul şi egalul, care practic ne oferea calificarea în locurile 7-9. Vreau să felicit echipa pentru dăruirea din teren, de-abia acum băieții au înţeles şi ei ce înseamnă un derby al Banatului, între două echipe valoroase şi galonate în acelaşi timp. Felicit publicul de la Timișoara, foarte numeros în sala din Reșița, ne-a încurajat şi le-am folosit puterea pe tot parcursul jocului.”

Primul meci a fost câștigat de CH Poli cu 27-19, la Timișoara, iar în cel de-al doilea, disputat la Reșița, scorul a fost egal, 25-25. Conform regulamentului, doar în caz de egalitate de puncte după primele două meciuri s-ar mai fi disputat și cel de-al treilea meci, pe terenul echipei mai bine clasate, în cazul de față CS Caraș-Severin.