Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană pregăteşte trei noi locuri de joacă şi s-a ocupat de fântânile care ne vor răcori parcurile.

Administraţia municipiului reşedinţă de judeţ intenţionează ca, în această perioadă, să finalizeze reparaţiile la vechile locuri de joacă, urmând să fie ridicate alte trei noi astfel de obiective.

„Cu privire la locurile de joacă, suntem într-un program de achiziţie: trei noi locuri de joacă, ne explică Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Încercăm să reamenajăm relativ repede locurile de joacă amplasate în anii anteriori, pentru că necesită nişte reparaţii, totodată să reparăm fântânile existente, iar reviziile la fântânile arteziene au fost făcute”.

Excepţie a făcut, la începutul verii, doar fântâna cinetică din Centrul Civic, unde lucrările au fost cu mult mai ample, întrucât „s-a ars un motor din cele două, existau jocuri la paletele prin care se împinge apa, la tot sistemul de acolo, la partea hidraulică, şi atunci, împreună cu Uzina Constructoare de Maşini, având un contract, am picat de comun acord ca eşalonarea lucrărilor să cuprindă a doua perioadă a lunii mai şi toată luna iunie”, după cum a precizat edilul. Iniţial existau speranţe ca lucrările să se încheie spre sfârşitul lunii iunie, însă minunea s-a produs chiar mai devereme, la jumătatea lunii trecute fiind făcute verificările necesare iar obiectivul a fost pus în funcţiune. Se credea iniţial că lucrările se vor întinde mai mult în timp din cauza faptului că era necesară aprovizionarea cu diferite materiale pe care uzina reşiţeană nu le avea în stoc.

„Sper să ne bucurăm de funcţionarea fântânii arteziene. Mai ales că s-ar putea să avem iarăşi de-a face cu zile caniculare şi este nevoie de un asemenea edificiu”, consideră Stepanescu.

Legat de funcţionarea fântânii cinetice din Centrul Civic, municipalitatea a aprobat programul zilnic al acesteia. Astfel, reşiţenii se vor putea bucura de mica oază de răcoare pe care aceasta o oferă, între orele 11.00 şi 17.00, respectiv între orele 19.00 şi 23.00. În zilele ploioase, fântâna nu va funcţiona.

Antoniu Mocanu