Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – De la începutul anului şi până în prezent, prin Secţia Pediatrie au trecute peste 360 de pacienţi, în condiţiile în care media pentru această perioadă este de cel mult 160.

„Asta se întâmplă din pricina infecţiilor respiratorii acute, a aglomeraţiei cauzate de formele de debut până la diagnosticarea rujeolei, complicaţii apărute după apariţia erupţiei şi patologia normală a copilului. Se pare că în ultimele două luni au fost cele mai multe internări din ultimii 30 de ani, pe Secţia de Pediatrie, dublu faţă de perioada normală. De la 1 ianuarie şi până în prezent au fost 363 de internări. Asta nu înseamnă că nu putem face faţă numărului de cazuri“, ne-a declarat dr. Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Potrivit acestuia, în luna ianuarie s-au înregistrat 164 de cazuri de rujeolă ce au necesitat internare. Cele peste 160 de cazuri de rujeolă au apărut pe două segmente de vârstă, la pacienţi între două luni şi zece ani şi la pacienţi între 15 şi 30 de ani. Potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, în prezent se constată o creştere a cazurilor de rujeolă în zona Moldova Nouă, în condiţiile în care numărul de cazuri din Bocşa şi Reşiţa este în scădere. Zilele trecute a avut loc o şedinţă a comisiei interdisciplinare, cu şefii secţiilor Infecţioase, Pediatrie şi Laborator, pentru o gestionare integrată a patologiei infecţioase şi a patologiei pediatrice. „Am solicitat ca rezultatele probelor biologice recoltate în a doua zi de internare a pacientului cu rujeolă să fie comunicate în timp real. Este nevoie de o bună colaborare între medicii de pe secţiile Infecţioase şi Pediatrie, în cazul existenţei unei patologii infecţioase nerujeolice, pentru a nu se înregistra o transformare a pacientului într-unul cu rujeolă“ a adăugat dr. Secăşan.