Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Potrivit ANI, primarul de la Moldova Nouă ar fi încheiat un contract cu o asociație în care soția acestuia era membru fondator și vicepreședinte!

„În calitate de primar (mandatul 2016 – 2020), a încheiat în data de 14 decembrie 2016 un contract de comodat cu o asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte, încălcând astfel dispoziţiile art. 70, ale art. 71, respectiv ale art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 (text în vigoare pentru perioada evaluată). TORMA ADRIAN CONSTANTIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“, spun inspectorii de integritate.

Primarul Adrian Torma va contesta în instanță raportul ANI în cele 15 zile pe care le are la dispoziție

„Am aflat. Iar sunt vedetă. O să vedem ce decide instanţa, mai ales pentru că sunt sigur că legea va fi interpretată bine de judecători. Deocamdată este un abuz ce nu are nimic cu spiritul legii“, ne-a declarat primarul oraşului de pe Clisură.

N.C.