Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru unii, airsoft-ul este un sport mai puțin cunoscut, pentru alții e un mod de viață. De câteva luni, la Reșița există un club sportiv de profil. Ai crede că ești în mijlocul unui teatru de operațiuni, atât de bine seamănă echipamentul cu cel militar. Armele sunt replici 1 la 1 după cele adevărate, doar „muniția” diferă, întrucât airsoft-erii trag cu bile de plastic biodegradabil. Costul echipamentului de airsoft pornește de la 1.000 RON și poate ajunge la mii de euro.

Clubul sportiv existent la Reșița se numește A.S.C. War Dogs și reunește 20 de practicanți inimoși. „În 2009, am început ca echipă din doi membri. În noiembrie 2011, am pus bazele clubului sportiv dTm. Iarna trecută am renuntat la acest club și am înființat War Dogs. Suntem la început și avem mare nevoie de un spațiu pentru sediu și de sprijin pentru a ne dezvolta“, aflăm de la președintele Andrei Borcean. 

În lipsa unui teren de joc adecvat, airsoft-erii își desfășoară activitatea în cadru natural, unde se întâlnesc în weekend. Din când în când, merg la evenimente cu participare națională, precum cele de la Carei, Sibiu, Deva, Orăștie, Ciacova și, cel mai recent, Sântana, jud. Arad.

„Ne dorim ca, anul acesta, să organizăm la Reșița un eveniment similar. Ar atrage participanți din țară și din Europa, ceea ce ar fi benefic pentru promovarea județului“, încheie șeful War dogs.

Ionel Ivaşcu