Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii au înţeles că antidotul pentru violenţă este de fapt chiar inteligenţa fiecăruia.

Ofiţerul sociolog din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a participat zilele trecute, la invitaţia profesorilor şi a elevilor claselor a XI-a de la Colegiul Economic al Banatului Montan, la o dezbatere privind violenţa manifestată de tineri împotriva tinerilor, capcanele anturajului şi riscul de a deveni victime ale anumitor infracţiuni, sub genericul „Adolescenţă fără violenţă”.

Poliţistul a subliniat importanţa manifestării unei atitudini responsabile faţă de cei din jur şi aplanarea eventualelor conflicte prin comunicare, precizând că actele de violenţă produc consecinţe pe termen mediu şi lung atât în plan juridic cât şi social şi că nu trebuie să reprezinte o opţiune. Pentru a înţelege mai bine riscurile şi consecinţele pe care le presupune săvârşirea unor astfel de fapte, elevilor le-au fost prezentate exemple de situaţii reale petrecute în Reşiţa în anii anteriori.

Activitatea s-a încheiat cu premierea claselor care au realizat cele mai reprezentative postere anti-violenţă în cadrul proiectului „Stop violenţă în şcoală!”, demarat în anul şcolar 2012/2013.