Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La ceasul bilanţului, prefectul Matei Lupu trage concluziile anului recent încheiat şi priveşte cu încredere spre viitor.

Tone de hârtie au circulat anul trecut în una din cele mai importante instituţii ale judeţului, mărturisea marţi, prefectul Matei Lupu, cu ocazia prezentării raportului de activitate pe anul 2017. Deşi anul recent încheiat nu a fost lipsit de provocări, Matei Lupu a declarat că cei 40 de angajaţi ai instituţiei au reuşit să-şi îndeplinească cu succes sarcinile de serviciu, chiar şi în momente mai puţin uşoare: „A fost un an destul de greu, cu multe provocări, cu toate problemele care se ivesc la nivelul unui judeţ. Eu consider că mi-am făcut datoria, sper ca şi cetăţenii judeţului să fie mulţumiţi de activitatea Instituţiei Prefectului, pentru că nu doar prefectul reprezintă această instituţie, ci toţi cei 40 de angajaţi, care şi-au făcut datoria din plin. Dacă nu erau ei, sigur nu ne puteam desfăşura activitatea!(…) Noi suntem ordonatori terţiari de credite şi bugetul nostru ne vine stabilit pe ce avem de consumat. Personalul a fost o problemă, şi nu pot să nu-mi amintesc de perioada de vară, când la Serviciul de Paşapoarte erau cozi, când erau probleme deosebite şi nu aveam personal suficient. Am reuşit să mai aducem încă un cadru la această direcţie, a venit din concediu paternal încă o persoană, şi sperăm ca, de acum înainte, să nu mai avem astfel de probleme. Am mai întâmpinat probleme şi după plecarea în pensie a şefului de la Financiar, şi, din nou, am avut o perioadă, de o lună şi ceva, când nu am avut om pe acest post, şi ne-a fost greu să lucrăm astfel. Cam acestea au fost problemele mai deosebite, dar am reuşit să trecem peste ele“.

Prefectul a evidenţiat şi aspectele pozitive ale anului 2017, declarându-se mulţumit de faptul că primarii s-au mobilizat în accesarea fondurilor europene, subliniind că va continua să-i sprijine şi pe viitor, până la îndeplinirea obiectivelor. De cealaltă parte, Lupu a remarcat că, în 2017, a fost nevoit să revoce mai multe hotărâri de consiliu şi dispoziţii de primar, însă nu „pentru a tăia capul cuiva“, ci pentru a se respecta legea. Nu a omis însă să-i asigure pe edili că le este aproape, ori de câte ori i se va solicita acest lucru. Pentru anul în curs, dorinţele prefectului sunt legate tot de realizările primarilor.

„Pentru 2018 îmi doresc să se finanţeze toate proiectele care au fost depuse de către administraţiile locale din judeţ, pentru că aceasta este datoria noastră, a Prefecturii. Şi nu doar pe ei, ci să venim şi în sprijinul Consiliului Judeţean, pentru că noi mai multe nu putem face, decât să ne convingem că se respectă legea“, a concluzionat prefectul.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.