Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Un tânăr ce şi-a luxat piciorul a fost cărat zeci de minute prin pădure de salvamontişti. Miercuri, 27 iulie, în jurul orei 14.30, Serviciul Salvamont Caraş-Severin a fost anunţat despre un rănit care s-a accidentat în Cheile Nerei, în apropiere de Lacul Dracului. Cinci salvatori montani s-au deplasat în zonă pentru a prelua rănitul, un tânăr de 34 de ani.

„Erau patru turişti din Craiova, cazaţi la o pensiune în Sasca, şi care au dorit să meargă la Lacul Dracului. Au coborât de la Cărbunari, prin locul numit de cei din zonă Ogaşul Porcului, pe o pantă foarte abruptă, cu porţiuni cu o înclinaţie de peste 45 de grade. Din pricina ploii ce căzuse cu o zi înainte, solul a fost alunecos şi unul dintre ei şi-a luxat glezna“, a precizat Valentin Balaban, şeful serviciului Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Pentru că în zona accidentului nu era semnal, prietenul rănitului a fost nevoit să urce pe un deal din apropiere, manevră ce a întârziat recuperarea rănitului.

„Am ajuns la el la puţin după două ore, extragerea a fost foarte grea, a durat mult din pricina condiţiilor foarte grele. L-au preluat cei de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa, i s-a făcut radiografie şi a plecat spre Craiova, cu recomandarea să efectueze un examen RMN“, a mai amintit Balaban.

Flavius Rotariu