Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un accident de circulaţie s-a produs în după-amiaza zilei de marţi, 4 septembrie, înaintea semaforului de la Universalul Vechi. O basculantă a intrat în spatele unei autoutilitare care circula pe aceeaşi bandă.

Din fericire, incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, şoferii acuzându-se unul pe celălalt de efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire. Pe scurt, şoferul basculantei afirmă că se afla pe banda a doua, iar la un moment dat autoutilitara i-a intrat brusc în faţă, pentru a depăşi un trailer care circula pe cealaltă bandă. În acest fel se explică, potrivit acestuia, lipsa distanţei regulamentare faţă de vehiculul din faţă.

Pe de cealaltă parte, şoferul autoutilitarei îl acuză pe cel de la volanul basculantei de conducere agresivă, şi le-a vorbit poliţiştilor sosiţi la faţa locului, despre repetatele încercări ale şoferului basculantei de a depăşi. Unul dintre martori se întreabă, totuşi, dacă şoferul autoutilitarei a observat tentativele disperate de depăşire ale celuilalt, de ce a trecut pe banda a doua, chiar în dreptul semaforului, deşi acesta era deja pe roşu?

După degajarea carosabilului, cei de pe trotuar au ridicat un nou semn de întrebare, arătând cu degetul spre lungimea urmelor de frânare lăsate de basculantă…

Antoniu Mocanu