Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Iată că, după atâtea ştiri despre scumpiri, despre majorări de tarife şi accize, intervine şi o ieftinire. Da, aţi citit bine! Şi nu este vorba despre un produs cu care nu aveţi tangenţe ci tocmai despre abonamentele de transportul în comun reşiţean.

Cu alte cuvinte, după ce anul trecut, în octombrie, preţul abonamentelor aproape s-a dublat, acum asistăm la o ieftinire, ca urmare a discuţiilor între primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, şi reprezentanţii operatorului de transport. Aleşii reşiţenilor au votat, în prima şedinţă de consiliu de anul acesta, modificarea tarifelor la abonamente.

Preţul biletului rămâne de 2 lei. Un abonament lunar pentru zilele lucrătoare, pe o linie, care până în septembrie anul trecut costa 33 de lei pe autobuz, respectiv 37 de lei pe tramvaie, care a fost scumpit din octombrie la 63 de lei pentru o singură linie, respectiv la 126 de lei pentru două linii (traseul principal plus unul secundar), se ieftineşte de luna aceasta la 60, respectiv 95 de lei.

Potrivit primarului Stepanescu, abonamentele s-au ieftinit cu un procent între 5% şi chiar 41%: cele lunare pentru zilele lucrătoare au fost reduse cu aproximativ 5 procente, cele pentru 5-10 zile lucrătoare cu 17-25%, iar cel lunar, nenominalizat, cu 17-41%.

Noile tarife sunt de 6 lei abonamentul pe o zi, pentru o line, 15 lei cel pe cinci zile lucrătoare pe o linie, respectiv 25 de lei pentru două linii, 30 de lei pentru zece zile lucrătoare, pe o linie, respectiv 45 de lei pentru două linii, 45 de lei pe 15 zile lucrătoare, pe o linie, 60 de lei abonamentul lunar, pentru zilele lucrătoare, pe o linie, respectiv 95 de lei pentru două, 75 de lei cel lunar, pentru toate zilele calendaristice, pe o linie, respectiv 150 pentru două.

Antoniu Mocanu