Străzile Reşiţei au „înflorit“ odată cu răsăritul soarelui, iar ziua de 10 septembrie a însemnat pentru cei 30.122 de elevi şi 6.778 de preşcolari din Caraş-Severin un nou început, multe emoţii şi bucuria revederii. Chicote tinereşti, flori, culori şi multă voie bună au întâmpinat reşiţenii încă de la primele ore ale dimineţii. Autobuzele, curţiile şcolilor şi sălile de clasă au fost „populate“ de elevi încântaţi că un nou an şcolar a început. Festivităţile de deschidere a anului şcolar 2018-2019 au fost organizate în toate unităţile şcolare din judeţ, care au pregătit acest eveniment aşa cum se cuvine, cu invitaţi de seamă şi urările specifice unui nou început.
La festivitatea de deschidere a noului an de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Reşiţa au participat, alături de dascăli, elevi şi părinţi şi senatorul Ionuţ Chisăliţă, dar şi viceprimarul Reşiţei, Adrian Dacica. Directorul Marius Şandru a ţinut un discurs frumos şi motivant, urându-le elevilor un an şcolar cu reuşite. De asemenea, conducerea Colegiului Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa şi-a primit „bobocii“ aşa cum se cuvine, oferindu-le momente şi activităţi de neuitat, iar elevilor „cu vechime“ în cadrul instituţiei de învăţământ, cadrele didactice le-au transmis un an nou cu rezultate şi mai bune decât în anii precedenţi. Festivitatea de deschidere a fost oficiată de directorul Colegiului, prof. Luminiţa Broască, alături de reprezentanţi ai Bisericii, Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Primăriei Reşiţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ şi cel de Jandarmi Caraş-Severin. La Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa, startul anului şcolar 2018-2019 a fost dat de directorul instituţiei, prof. Viorica Gârtoi, alături de Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin şi alţi reprezentanţi ai instituţilor publice locale şi judeţene. După cuvintele de bun venit adresate de conducerea şcolilor şi de reprezentanţii elevilor, părinţilor şi ai administraţiei locale, elevii de clasa pregătitoare au făcut cunoştiinţă cu noii dascăli, iar cei mai mari dintre elevii cărăşeni au revenit în vechile săli de clasă.
Fiecare copil trece prin etapele grădiniţei şi apoi ale şcolii, dar orice început este o adevărată provocare pentru el. Plecarea de acasă şi petrecerea timpului într-un colectiv nou este un moment dificil pentru unii dintre ei. Şi dacă bobocii de clasa pregătitoare au luat startul noului an şcolar cu emoţii şi zâmbete timide, colegii lor mai mari şi-au petrecut primele ore de şcoală îmbrăţişându-şi colegii şi profesorii şi depănând poveşti din vacanţă. După festivitatea de deschidere a noului an şcolar, însoţiţi de părinţi şi bunici, elevii claselor I şi pregătitoare au păşit entuziasmaţi în sălile în care pe parcursul primilor ani de şcoală se vor pregăti pentru viaţă. Primul an de şcoală este o schimbare importantă în viaţa unui copil, o etapă care aduce cu sine multe emoţii, nerăbdare, curiozitate, uneori chiar şi teamă. În judeţul Caraş-Severin, în anul şcolar 2018-2019 funcţionează peste 200 de clase pregătitoare, constituite în 112 unităţi şcolare.
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro