Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un bărbat în vârstă de 62 ani, din municipiu, a sesizat Poliţia luni, 29 iulie, cu privire la faptul că a fost înşelat. Acesta voia să schimbe 1.000 euro, însă în faţa unei bănci de pe bulevardul Republicii a fost abordat de un bărbat care i-a propus să îi schimbe banii la un curs valutar mai bun.

Victima a fost de acord, însă, profitând de neatenţia sa, suspectul i-a oferit în schimbul celor 1.000 euro doar 200 lei.

„E bine de ştiut că legea prevede sancţionarea cu amendă contravenţională în cuantum de până la 1.500 lei a celor care practică schimbul ilegal de valută, iar efectuarea schimbului ilegal de valută în mod repetat constituie infracţiune de evaziune fiscală şi se pedepseşte cu închisoarea de până la opt ani. De asemenea, sumele de bani care au servit la săvârşirea contravenţiei se confiscă şi se valorfică conform legii. Recomandăm cetăţenilor să efectueze schimburile de valută cu respectarea prevederilor legale în vigoare, numai la unităţile bancare şi casele de schimb valutar autorizate. În acest fel nu devin părtaşi ai evaziunii fiscale şi elimină totodată riscul de a fi înşelaţi”, a precizat ag. pr. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.