Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aproape 200 de manifestanţi s-au adunat şi duminică, 22 ianuarie, în Centrul Civic al Reşiţei, pe o vreme schimbătoare, care a adus atât ploaie cât şi grindină.

Cu toate acestea, protestatarii au scandat şi mai înverşunaţi lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale. Printre acestea şi-au făcut loc chiar şi strigăte pro-monarhice. Protestul, început în jurul orei 15, s-a terminat puţin după ora 17.

Sâmbătă, un grup de protestatari au dat citire Proclamaţiei de la Reşiţa, în centrul municipiului, care cuprinde 20 de puncte şi care este semnată AGORA Reşiţei.

În Proclamaţie se revendică, printre altele: „Vrem şi merităm o Românie cu instituţii care să funcţioneze în favoarea cetăţenilor, nu în favoarea intereselor de grup, vrem şi merităm o Românie în care vrajba politică să fie înlocuită cu responsabilitatea şi dialogul să înlocuiască bunul plac, vrem şi merităm o Românie în care statul să îşi asume rolul de administrator al sistemului de asistenţă socială“.

Reşiţenii consideră că este necesară o regândire a sistemului politic ce guvernează România de azi, iar acest lucru se poate face, în opinia lor, doar dacă se reuşeşte să rămână suficient de puternici şi împreună.