Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Județul Caraș-Severin, șahul reșițean și românesc au mai pierdut un profesionist și un șahist desăvârșit. Corneliu Bușu, fost arhitect șef al județului și maestru internațional de șah, a plecat dintre noi la vârsta de 69 de ani.

Era bolnav fără să fie vorba de ceva foarte grav, care să-i pună viața în pericol, însă luni, 3 august 2015, s-a stins din viață, veste care i-a surprins și i-a răvășit pe toți cei care l-au cunoscut. Corneliu Bușu a fost cel mai titrat șahist al Reșiței, fiind primul maestru internațional al județului. A fost căpitanul de echipă al C.S. Muncitorul Reșița, formație care a evoluat și în Superliga Națională, în prezent activând în Divizia A.

În urmă cu câteva zile, începuse să pregătească participarea la ediția ce se va desfăşura în luna octombrie a acestui an. A lăsat în urma sa o carieră deosebită, cu rezultate notabile la nivel național și internațional. În 1979 s-a regăsit printre cei mai buni 12 șahiști ai României după ce, cu doi ani mai devreme, devenea maestru al sportului. Și, ca o încununare a carierei impresionante, în 2003 a obținut titlul de maestru internațional.

Corneliu Bușu a fost şi președinte al Asociației de Șah Caraș-Severin, implicarea sa în viața sportului minții din județ fiind marcată de o serie de rezultate deosebite, la toate nivelurile.