Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Margit Szemenyei, caransebeșeanca trecută prin două războaie mondiale, a încetat din viață la vârsta de 108 ani și 289 de zile

Tanti Margit, așa cum îi spuneau apropiații, era născută în anul răscoalei țărănești, 1907, și a murit marți, 24 mai 2016, înconjurată de cei care i-au fost alături în ultimii ani, strănepoții ei. Nu a mai apucat să sărbătorească și al 109-lea an de viață pe 10 august, când de fiecare dată în această zi ușa casei sale era larg deschisă pentru prietenii și rudele sale, pe care-i aștepta în fotoliu la o felie de tort și la un pahar de suc. Bătrâna a fost premiată, începând cu 2008, de municipalitate pentru fiecare an împlinit peste sută.

„Muncă și iar muncă, acesta a fost secretul meu. Nu am fumat, am lucrat în grădină și nu m-am dușmănit cu nimeni. În fiecare an am tăiat porc la Crăciun, mi-a plăcut să joc rummy cu prietenele, foarte rar am mai băut un păhărel de răchie.”, ne-a spus tanti Margit ultima oară când am vizitat-o, întrebându-se și întrebându-ne totodată „oare de ce mă ține Dumnezeu atâta timp pe Pământ?”.

Potrivit datelor Direcției pentru Evidența Persoanelor din MAI, Margit Szemenyei devenise în urmă cu câteva luni cel mai vârstnic om din România. Trupul neînsuflețit al lui tanti Margit a fost depus la capela Cimitirului Romano-Catolic din Caransebeș, unde va fi înmormântată joi, 26 mai, la ora 11. Dumnezeu să o odihnească!