Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Prima ediție a Gugulan MTB Race Caransebeș, competiție de mountain-bike cross-country (XC), se va derula sâmbătă, 7 septembrie 2019, în parcul și zona Teiuș.

Inedita competiție este organizată de Asociația Muntele Mic Extrem împreună cu Asociația Gugulanii Sportivi și Asociația SimȚim la fel, în parteneriat cu Primăria Caransebeș, dar și cu sprjinul unor sponsori importanți, prin proiectul „Alte sporturi pentru Gugulani”, ce presupune si organizarea unui concurs de MTB în Caransebeș, finanțat de municipalitate prin Legea 350 privind finanțările nerambursabile. Concursul este destinat sportivilor amatori, începători sau avansați, dar și celor legitimați, organizatorii pregătind două trasee de concurs pentru adulți și mai multe pentru copii, fiecare dintre participanți putându-l alege pe cel potrivit, în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire.

„Traseul nostru a luat altă culoare. Este un traseu pe care nu vă veți plictisi, are și sare și piper, trei urcări, trei coborâri, unele tehnice, altele ușoare, care te vor ține în priză până la final”, a precizat Tania Pârvu, unul dintre organizatori.

Competiția este foarte bine văzută  și de municipalitate, care intenționează să o susțină și pe viitor.

„Va fi ceva cu totul și cu totul inedit pentru Caransebeș și mă gândesc, dacă voi mai fi primar, să perpetuăm această competiție și să-i dăm amploare. Organizatorii au venit cu un aer proaspăt și oricine ar fi primar, ar trebui să le dea credit și să-i sprijine. E doar prima ediție și sunt deja 100 de competitori înscriși, e secțiune și pentru copii”, a spus și edilul Caransebeșului, Felix Borcean, potrivit căruia sâmbăta viitoare se va închide circulația complet în parcul Teiuș.

Mai multe detalii despre Gugulan MTB Race Caransebeș AICI.

R.M.