Caraş-Severin, Romania

GĂRÂNA – Horea Crişovan Quartet a dat joi de la ora 18.00, startul ediţiei 2011 a festivalului din Poiana Lupului. Pe scenă au mai evoluat Avishai Cohen Trio, Liviu Butoi Quartet şi Luiza Zan şi Jazzpospolita.

„Ediţia a 15-a nu aduce nimic frapant Festivalului de Jazz, dar aduce câteva elemente de noutate. Sunt câteva formaţii care promovează jazz-ul contemporan, noua linie muzicală impusă de europeni, de nordici, în special. E un jazz de factură modernă, asezonat cu multă electronică şi sounduri noi. Duminică, prima trupă pe scenă va fi este cea condusă de Marius Pop, o trupă românească în mare vogă în momentul de faţă, dar toate trupele invitate la festival îşi au rolul lor bine determinat“, a precizat Marius Giura, organizatorul festivalului. „Este o mare sărbătoare a muzicii şi este o onoare pentru mine să mă aflu aici în fiecare an pentru a urmări concerte fantastice. Este o ediţie deosebit de generoasă pentru artiştii nordici, dar şcolile de jazz poloneză şi norvegiană sunt printre cele mai prestigioase din Europa“, a amintit Călin Pacatiuş, realizator de emisiuni radio şi absolvent al Conservatorului.

Dacă în prima zi, amatorii de jazz au început să sosească exact la ora anunţată pentru începere, 18.00, sute de maşini cu numere de înmatriculare româneşti şi străine urcau încă formând chiar coloane. Sus, frigul pătrunzător şi norii ameninţători nu i-au speriat, însă, pe amatorii de muzică de calitate care s-au încălzit în faţa unei farfurii aburinde de gulaş – mâncarea tradiţională a evenimentului. Vom reveni.

Flavius Rotariu