Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Managementul integrat al deşeurilor a intrat în linie dreaptă, cu termen final în 2015.

Centrului de management include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă.

Contractul are o valoare totală de 73.651.584,56 de lei, iar termenul de finalizare este în iulie 2015. Proiectarea Centrului de management a avut în vedere evitarea oricăror riscuri pentru populaţie. Astfel, locaţia selectată de la Lupac se află la o distanţă de peste 2 km de zona locuită.

Este vorba despre despre o bază centrală de gestionare a deşeurilor unde vor ajunge deşeurile separate de populaţie pe categorii de reciclabile (hârtie/carton, sticlă, plastic şi metal) şi deşeuri menajere. Deşeurile reciclabile vor fi introduse în staţia de sortare, fiind pregătite pentru reciclare.

Deşeurile menajere vor fi introduse în staţia de tratare mecano-biologică şi, după proceduri specifice succesive, vor fi transportate la depozitul de deşeuri ecologic. Depozitul Lupac este un depozit de deşeuri nepericuloase, de tip menajer, produse în judeţul Caraş-Severin.

Nu sunt acceptate deşeuri animaliere, cele lichide, cele periculoase din activităţi medicale sau cu caracter inflamabil, exploziv, coroziv etc. Durata de funcţionare a depozitului de deşeuri este de 32 de ani.