Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mii de doze au fost deja inoculate personalului medical şi celor din centrele de asistenţă. De la începutul acestei luni, 6.435 de vaccinuri antigripale au fost achiziţionate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului care au fost utilizate pentru a imuniza în totalitate asistaţii şi personalul din centrele de ocrotire.

„A fost distribuit vaccin pentru vaccinarea integrală a personalului medico-sanitar din toate spitalele cărăşene şi a serviciului judeţean de ambulanţă“, a precizat dr. Mircea Borcău, medic primar epidemiologie în cadrul DSP Caraş-Severin. Alte 600 de doze au fost repartizate cabinetelor medicale cu profil boli de nutriţie şi diabet, iar separat a fost organizată campania de imunizare a pacienţilor aflaţi în evidenţă la nivelul secţiilor de oncologie şi hemodializă şi a persoanelor seropozitive.

„Grupele considerate cu risc pentru care este asigurată vaccinarea gratuită sunt 14.299 de persoane cu afecţiuni medicale cronice, 295 de gravide, 3.200 de cadre medicale, 2.629 de rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi 15.861 de persoane cu vârsta peste 65 de ani“, a mai amintit dr. Borcău.

În perioada următoare sunt aşteptate să sosească alte 15.000 de doze pentru imunizarea cărăşenilor.

Flavius Rotariu