Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSU Reșița – KSE Târgu Secuiesc 36-19 (18-6), în Divizia A de handbal feminin, Seria B. Handbalistele reșițene au punctaj maxim după primele două etape ale noului sezon.

La o săptămână după succesul în fața echipei ACS Odorheiu Secuiesc a venit altul și mai categoric, 36-19 cu KSE Târgu Secuiesc. Ambele meciuri au avut loc pe teren propriu, la Sala Polivalentă din Reșița, în fața unor echipe nou-înființate. Diferența de valoare s-a văzut încă din startul celor două meciuri, sportivele pregătite de Cristian Busuioc fiind net superioare adversarelor. Aceasta chiar și în condițiile în care lotul CSU Reșița este redus numeric față de sezonul precedent, astfel că posibilitățile de înlocuire sunt limitate.

„Suntem peste cele două echipe nou-înființate, Odorhei și Târgu Secuiesc. Cred că ne-am mișcat un pic mai bine decât în prima etapă, însă așteptăm meciurile mai tare, pentru că se pare că aceste echipe nou-înființate vor fi în jumătatea a doua a clasamentului. Noi suntem obligați să vrem să obținem mai multe și, de ce nu, și în acest sezon în prima jumătate a clasamentului și așteptăm cu nerăbdare meciurile tari. Vom avea un program greu, de acum încep meciurile adevărate. Urmează o deplasare la Râmnicu Vâlcea, unde vom juca cu lotul național de junioare, după care va veni Baia Mare și deplasare la Târgu Mureș. Îmi doresc să obținem puncte și din aceste jocuri grele și de-abia atunci putem spune dacă suntem și în acest sezon competițional o echipă cu pretenții, așa cum am fost anul trecut”, a declarat după meci antrenorul echipei Universitatea Reșița, prof. Cristian Busuioc.

CSU Reșița: Delia Roman, Maria Popescu, Andra IoțaAdriana Voina (8 goluri), Alina Cristea (8), Simina Vezentan (7), Beatrice Kovari (4), Alexandra Bucur (4), Cătălina Dumitrescu (3), Claudia Baldovin (1), Gianina Iung (1).

În etapa viitoare, pe 7 octombrie, CSU Reșița va juca în deplasare cu Național Rm. Vâlcea.