Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Candidaţii au dreptul să susţină examenul de Bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori.Luni, 27 august, se va desfăşura proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 630 de candidaţi. Următorul examen destinat celor care nu au promovat examenele de sfârşit de liceu în prima sesiune, este programat în 28 august.

În această zi, zece tineri cărăşeni vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Dintre aceştia, cinci s-au înscris pentru examenul la Limba şi literatura croată şi cinci tineri au optat pentru Limba şi literatura germană. Proba scrisă obligatorie a profilului este programată pentru 29 august. La acest examen vor participa 1.043 de tineri, din care 986 vor relua examenul de Matematică şi 57 la Istorie.

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va desfăşura în 31 august şi va fi susţinută de 757 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 63 s-au înscris pentru susţinerea examenului la Fizică, un elev a fost înregistrat pentru reluarea probei de Chimie organică T1 Nivel I, 28 pentru Chimie anorganică T2 Nivel I, 410 pentru Biologie vegetală şi animală, 100 de candidaţi au fost înregistraţi pentru proba la disciplina Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană.

De asemenea, 141 de tineri vor da examen la Geografie, patru la Psihologie, câte unul la Filosofie şi Sociologie , iar la Informatică T1 C/C++ vor relua examenul de Bacalaureat, opt tineri cărăşeni. Rezultatele vor fi afişate în 2 septembrie până la ora 16.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 – 20.00.

Lavinia Predescu