Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Toţi directorii producătorului de energie electrică au fost demişi săptămâna aceasta. Administratorul judciciar al societăţii susţine că Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă în câteva luni. Acest lucru ar putea ajuta şi la redresarea a două firme cărăşene strâns legate de Hidroelectrica, UCM Reşiţa şi Hidroconstrucţia.

Joi, Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, a declarat că a semnat preavizele de concediere a 154 de angajaţi, alte 161 de posturi vacante fiind închise. Printre cei care se pregătesc să-şi facă bagajele se numără şi toţi directorii din cadrul producătorului de energie.

Însă aceasta nu e singura măsură de reducere a cheltuielilor – până la finele lunii iunie 2013, vor mai fi concediate 500 de persoane, diurna, tichetele de masă şi anumite sporuri şi prime vor fi reduse cu 50%, iar tichetele de carburant vor fi eliminate.

Borza a precizat că societatea poate ieşi din insolvenţă până la 26 iunie, pentru acest an estimându-se profituri de 430 de milioane de lei, după pierderile de 170 de milioane înregistrate în 2012. Dacă previziunile se vor adeveri, de această revenire ar putea beneficia şi două dintre cele mai importante societăţi din judeţul nostru, UCM Reşiţa şi Hidroconstrucţia, a căror activitate este strâns legată de cea a Hidroelectrica.

Anul trecut, Hidroconstrucţia – Sucursala Bistra Poiana Mărului a concediat în luna octombrie 229 dintre cei 543 de angajaţi, iar UCM Reşiţa a disponibilizat circa 300 de persoane. Să sperăm că anul acesta va fi bine.

Nina Curiţa