Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În Caraş-Severin, 253 de profesori au participat la examenul de titularizare. Dintre aceştia, 89 au obţinut note peste şapte, adică un procent de 35,18% dintre cei prezenţi. De asemenea, 98 de cadre didactice au obţinut note cuprinse între 5 şi 6,99, însumând un procent de 38,74%.

Per total, 74% dintre candidaţii la examenul de titularizare în judeţul nostru au primit note peste cinci. După cum ne-a informat inspectorul şcolar general adjunct, prof. Mircea Meilă, la nivelul judeţului sunt 62 de posturi titularizabile. Dintre acestea, 52 sunt în mediul urban şi 10 în mediul rural. Nici în 2016, judeţul Caraş-Severin nu are profesori de 10. Cea mai mare notă obţinută la proba scrisă a examenului de titularizare este 9,90, notă obţinută de profesorul de biologie, Luminiţa Haţiegan. Cea mai mică notă, 1, a fost înregistrată de un profesor ce a dat examen pentru catedra de educaţie fizică şi sport. Profesorii care vor un loc de titular la catedră trebuie să ia peste nota 7 la examen. Cei care vor ocupa un post de suplinitor trebuie să aibă minim nota 5. „Dar asta nu înseamnă că toţi profesorii vor primi un post, toţi cei 89“, ne-a declarat prof. Mircea Meilă. Indiferent dacă iau nota minimă sau nu, trebuie şi să existe un post pentru aceşti profesori.

Multe dintre posturile titularizabile (angajare pe perioadă nedeterminată) sunt destinate profesorilor de educaţie fizică, opt la număr. Alte şapte posturi sunt pentru învăţători/institutori pentru învăţământul primar (în limba română), iar cinci pentru catedra de limba engleză. În cazul posturilor pe perioadă determinată, în fruntea clasamentului stau învăţătorii/institutorii pentru învăţământul primar/profesorii pentru învăţământul primar (în limba română) cu 42 de posturi disponibile în Caraş-Severin. Alte 36 de posturi sunt vacante pentru catedra de educatoare/institutor pentru învăţământul preşcolar/profesor pentru învăţământul preşcolar (în limba română). De asemenea, sunt disponibile 21 de posturi pentru profesor itinerant şi de sprijin.