Caraş-Severin, Romania

VERMEŞ – Contractul de finanţare pentru această investiţie a fost semnat la finele anului trecut, lucrările urmând să demareze, cel mai probabil, în 2019.

De anul viitor, satul Ersig, aparţinător comunei Vermeş, intră în şantier, după ce proiectul administraţiei locale a primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală II (PNDL). Vorbim despre 5,5 milioane de lei, bani ce vor fi investiţi pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii.

„În noiembrie 2017, am semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării, pentru extindere alimentare cu apă, canalizare şi staţie de epurare la Ersig. Cu reţeaua de apă venim de la Vermeş, vreo doi kilometri. Apa o captăm tot din Vermeş, o urcăm cu pompele sus la staţia de apă, iar de aici intră în reţea prin cădere. Tot aşa avem alimentarea şi în satul Vermeş. La finalul investiţiei, 240 de gospodării vor beneficia de apă potabilă şi reţea de canalizare. Ne mai rămâne o localitate fără reţea de apă şi canalizare. Este vorba despre Izgar, unde lucrările nu se pot face la fel de uşor ca la Ersig, pentru că este zonă deluroasă. Am forat o fântână acolo, doar că lucrurile sunt puţin mai complicate. Sperăm să mai prindem un PNDL sau vreo altă finanţare, pentru a reuşi să le aducem şi oamenilor de aici apă şi canalizare în case,ci din bugetul propriu nu putem face mare lucru“, a declarat primarul comunei Vermeş.

Damian a mai spus că deşi contractul de finanţare pentru Ersig a fost semnat în urmă cu şapte luni, nu crede că lucrările vor demara mai devreme de 2019. „Procedurile privind achiziţiile publice sunt de durată, şi de aceea spun că nu vom începe anul acesta. Dacă reuşim să finalizăm la timp achiziţiile, şi să scăpăm fără contestaţii, atunci nu văd nici un impediment pentru care să mai aşteptăm“, a explicat primarul.