Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Consilierii locali au aprobat sumele necesare unor investiţii ce se fac în municipiu. De asemenea, au mai fost dezbătute o rectificare a bugetului local şi aprobarea unor studii de fezabilitate pentru două investiţii majore care vor fi continuate în acest an de executivul local.

Este vorba despre modernizarea trotuarelor în mai multe zone ale municipiului, o investiţie în valoare totală de 500 de mii de lei, şi montarea de gard ornamental de fier forjat, 728 de mii de lei, cu termen de finalizare de şase luni. Vor fi refăcute în acest fel trotuarele cu pavele pe străzile Ardealului, Calea Orşovei, Libertăţii, Primăriei şi Vasile Alecsandri, iar gardul ornamental va fi montat pe strada Ardealului, pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu Alexandru Ioan Cuza şi intrarea în zona ACH, fiind posibilă extinderea lucrării şi în alte cartiere. Ultima parte a şedinţei a fost dedicată recunoaşterii şi respectului faţă de valorile implicate în bunul mers al comunităţii locale.

Drept dovadă, consilierii au votat, în unanimitate, acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru două din cele mai reprezentative figuri ale Congregaţiei Surorilor Franciscane din Caransebeş, implicate de-a lungul anilor în numeroase proiecte sociale, sora Winfriede Feldhaus şi sora Margret Volks. Cele două se vor întoarce la sfârşitul acestei luni definitiv în Germania, după 18, respectiv 12 ani de activitate în folosul oamenilor aflaţi în nevoie.

„Mulţumim în acest fel celor două surori franciscane pentru munca depusă în ultimii ani în folosul comunităţii, a copiilor nevoiaşi şi a bătrânilor aflaţi în dificultate, dar şi pentru ataşamentul arătat faţă de cetatea Caransebeşului“, a precizat primarul Marcel Vela.

Lidia Almăjanu