Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta îi așteaptă pe tinerii de la aeroclubul din Caransebeș începând cu luna mai.

Noul comandant, nimeni altul decât aripa stângă a echipei de acrobație aeriană „Șoimii României”, Cristian Iorgov, și-a propus obiective îndrăznețe.

„Avionul Aeroclubului Caransebeș care a zburat până acum este la reparații capitale în Germania, iar în scurt timp va fi complet refăcut. Avem pentru 2015 o cotă foarte mare de benzină, cam pentru 300 de ore de zbor. Avem 20 de tineri sportivi. Vreau neaparat ca cei avansați, care zboară deja de câțiva ani, să primească brevetul anul acesta și să duc cel puțin doi-trei dintre ei la Campionatul Național din luna octombrie. Cu începătorii aș vrea să zbor cât mai mult, pentru că avem toate condițiile necesare – avion nou şi benzină, iar vremea sigur va ține cu noi. Primele zboruri vor fi la începutul lunii mai”, a precizat noul comandant al filialei Aeroclubului României din Caransebeș.

Iorgov s-a întâlnit și cu primarul Marcel Vela, care l-a asigurat de continuarea sprijinului municipalității pentru aeroclub.

Cristian Iorgov este un campion, un mare împătimit al zborului. Sunt convins că un campion poate face în așa fel încât să creeze modele și să-și facă discipoli. Am toată încrederea că va crește campioni la Caransebeș, am toată speranța că tineri din întreg Banatul vor veni aici să zboare, să fie mai aproape de Dumnezeu, să privească lumea de la înălțime și să admire frumusețile unui loc binecuvântat”, a declarat primarul Caransebeșului.