Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Fost primar al Bozoviciului și actual consilier județean liberal, Miclea a fost condamnat de Tribunalul Arad la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Acesta a atacat deja sentința cu apel.

Procurorii DNA Timișoara l-au acuzat pe Aurel Miclea că a luat mită 150.000 de lei de la omul de afaceri Darius Văcariu Eftime. Mai exact, Miclea, pe când era primar la Bozovici, ar fi încasat 150.000 de lei pentru ca păşunea comunală să îi fie concesionată omului de afaceri.

„Ca urmare a acestor înţelegeri, în data de 11 mai 2012, Aurel Miclea a redactat contractul de concesiune cu titlu gratuit, ce privea o suprafaţă de 365,62 ha păşune aparţinând comunei Bozovici”, susţineau procurorii în decembrie 2016, atunci când dosarul lui Miclea a ajuns pe masa magistraților arădeni, care s-au pronunțat zilele trecute în acest dosar. Aceștia au decis: trei ani de închisoare cu executare pentru Miclea, în timp ce celălalt inculpat, Darius Văcariu Eftime, acuzat de dare de mită, a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare.

Pentru a recupera cei 150.000 de lei, judecătorii au decis să menţină sechestrul asigurător pe un imobil din Bozovici care îi aparţine lui Aurel Miclea. Fostul primar și actualul consilier județean a atacat luni, 29 mai, cu apel sentinţa Tribunalului Arad.