Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aceasta a fost „recolta“ pe străzile judeţului, indicând gradul de disciplină în trafic al celor vizaţi.

Nu mai puţin de 174.000 de lei, atât reprezintă valoarea amenzilor aplicate, timp de cinci zile, de poliţiştii cărăşeni, în cadrul mai multor acţiuni cu caracter preventiv, derulate în judeţ. În perioada 25-29 iulie, au fost derulate 94 de astfel de acţiuni, în care au fost implicaţi aproximativ 530 de poliţişti.

Au fost constatate 19 fapte penale, dintre care 14 surprinse în flagrant, şi 719 fapte contravenţionale, fiind aplicate amenzi în valoare totală de peste 174.000 de lei. Au fost reţinute 20 de permise de conducere şi retrase opt certificate de înmatriculare.

Cu caracter exemplificativ, oamenii legii ne-au relatat câteva dintre incidente. La Oţelu Roşu, un autoturism cu numere provizorii străine, condus de un tânăr de 25 de ani, a fost tras pe dreapta de poliţiştii rutieri, care au constatat că plăcuţele erau expirate. Din acest motiv, pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Într-un alt caz, pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie din Reşiţa, un bărbat de 42 de ani a fost surprins de poliţişti la volanul unui autoturism, conducând dinspre Centrul Civic spre Triaj, deşi nu avea permis, fapt pentru care i s-a întocmit dosar penal. Iar în comuna Bozovici, în locuinţa unui bărbat de 67 de ani, a fost găsită şi ridicată pentru cercetări o armă neletală – un pistol cu bile de cauciuc –, precum şi 14 cartuşe. Omul este acum cercetat pentru deţinerea fără drept a unei arme neletale.