Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În acest an, 954 de absolvenţi de liceu nu au promovat examenul de Bacalaureat.

Dintre aceştia, doar 830 de tineri s-au înscris pentru susţinerea probelor din sesiunea august-septembrie. În Caraş-Severin Bacalaureatul de toamnă se va desfăşura în trei centre de examen. La Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa vor susţine examenele 339 de absolvenţi ai unităţilor şcolare din zonele Reşiţa, Caraşova şi Bocşa.

De asemenea, 294 de candidaţi din Caransebeş, Oţelu Roşu, Teregova, Mehadia şi Băile Herculane vor da Bac-ul la Liceul Tehnologic Dacia din Caransebeş, iar Liceul Teoretic General Dragalina din Oraviţa va fi centru de examen pentru 197 de elevi din Oraviţa, Anina, Bozovici, Prigor şi Moldova Nouă.

Elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigență, se pot înscrie la examenul de Bacalaureat, sesiunea de examen august-septembrie 2014, în data de 8 august 2014. Ulterior, după sesiunea de corigenţe, va avea loc o procedură de actualizare a bazei de date din aplicaţia națională pentru elevii cu drept de participare la examenul de bacalaureat din sesiunea de examen august-septembrie 2014. Probele Bacalaureatului de toamnă vor debuta în data de 18 august cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Lavinia Predescu