Caraş-Severin, Romania

NICOLINŢ – Măicuţele fac loc medicilor care vor activa la Clinica Nera, clinică ce va fi inaugurată în curând, după spusele celor din Episcopia Caransebeşului.

Consiliul eparhial al Episcopiei Caransebeșului, prezidat de PSS Lucian, întrunit în ședință ordinară, a decis, la finele săptămânii trecute, transformarea Schitului „Sf. M. Mc. Dimitrie” – Nicolinț din schit de călugări în schit de călugărițe. În acest context la așezământul monahal vor trăi 11 măicuţe și un duhovnic de la mănăstirea Nera, întrucât la așezământul monahal Nicolinț trăieşte, la ora actuală, un singur monah.

„Această schimbare este posibilă deoarece mănăstirea Nera găzduieşte peste 88 de vieţuitoare, fiind cea mai mare din Episcopia Caransebeșului și din întreg Banatul“, ne-a spus Casian Ruşeţ, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeşului.

Hotărârea luată de către membrii Consiliului eparhial are ca rol intensificarea vieții monahale și duhovnicești, pe de o parte, iar pe de altă parte schitul va deservi ca loc de găzduire pentru viitorii medici curanți și medici rezidenți care vor activa la Clinica Nera, a cărei activitate se va inaugura în lunile următoare.

Clinica Nera este prima clinică de recuperare oncologică din România care va încorpora şi un centru de cercetări. Cele trei locații, fiind la distanță mică una de cealaltă, mănăstirea Nera, schitul Nicolinț și Clinica Nera, vor forma un complex monahal-filantropic și medical ce va cuprinde în serviciile lui atât latura sufletească cât și cea trupească a credincioșilor.