Caraş-Severin, Romania
REŞIŢA – Membrele Clubului Lions Onix Reşiţa au reuşit să aducă din nou zâmbetul pe chipurile copiilor din Mociur. Vineri, 25 mai, acestea au făcut o nouă vizită la grădiniţa şi şcoala primară din cartierul reşiţean, unde învaţă 70 de copii.

Pentru că „leoaicele“ s-au ataşat de micuţii de aici încă de la prima lor vizită, acestea şi-au dorit să revină negreşit. Şi pentru că în vizită nu se vine niciodată cu mâna goală, membrele Clubului au oferit pachete cu dulciuri pentru toţi copiii, dar şi rechizite, puzzle-uri şi jocuri problemă, ce pun la încercare logica, perspicacitatea, ingeniozitatea şi răbdarea acelora care încearcă să le rezolve. La rândul lor, în semn de mulţumire şi preţuire, elevii şi preşcolarii le-au oferit oaspetelor cadouri confecţionate chiar de ei la orele de curs, după cum ne-a declarat preşedintele Lions Onix Reşiţa, Olimpia Lazăr.
mociur-lions
O mână de ajutor la organizarea acţiunii a dat şi fostul preşedinte al Clubului, dr. Felicia Quint, care ne-a mărturisit: „Ne-am dorit să revenim în Mociur, şi să le facem o surpriză şi o bucurie copiilor de aici, cu ocazia zilei de 1 Iunie. Aşa că am pus toate umărul la treabă şi ne-am implicat, cum am ştiut noi mai bine, pentru a-i vedea bucuroşi şi mulţumiţi pe aceşti copii. Pe lângă dulciuri, am mai oferit rechizite şi diverse jocuri, care, în urma discuţiilor avute cu dascălii, am convenit să rămână în şcoală şi grădiniţă“.
Pentru această acţiune, Clubul Lions Onix Reşiţa a alocat suma de 1.800 de lei.