Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – A spus vineri, în cadrul unor festivităţi, o reşiţeancă referindu-se la băncuţele şi panseluţele din oraş.

Mai multe evenimente şi festivităţi s-au derulat vineri, 1 iulie, în municipiul de pe Bârzava. Totul a început cu o vizită a unei delegaţii din partea unor localităţi din ţară şi din Serbia, care au răspuns invitaţiei lui Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, de a participa la Zilele Reşiţei şi Ruga Bănăţeană. În fruntea acestor delegaţii s-au aflat Branislavka Şulovic, viceprimarul municipalităţii Veliko Gradişte (Serbia), Karolj Damjanov, responsabilul cu managementul şi eficienţa energetică al Consiliului Municipal Kikinda (Serbia), şi Pascal Blanchetier, viceprimar de Caen (Franţa), şi ing. Ioan Roman Bărbuţi, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, care s-au arătat interesaţi de continuarea colaborării cu municipalitatea de pe Bârzava în diverse domenii, în special cultural, sportiv şi mediu, dar şi la capitolul mediu de afaceri.

Tot ieri, primăria a pregătit, în Casa Municipală, festivităţile de sărbătorire a 50 de reşiţeni care aniversează în această perioadă 50 de ani de căsnicie. La eveniment au participat 22 dintre cele 25 de cupluri, unii dintre invitaţi venind singuri, pierzându-şi partenerul de viaţă chiar acum, la jumătate de secol de când şi-au clădit o familie. Cuplurile prezente au primit diplome de excelenţă, flori şi câte o sumă de 300 de lei.

Cu totul întâmplător, în cadrul evenimentului, unul dintre cei aniversaţi i-a spus primarului Reşiţei – care pregătea o surpriză pentru viceprimarul de Veliko Gradişte, Branislavka Şulovic, care aniversa la 1 iunie, 32 de ani de căsnicie – că este originar din Veliko Gradişte, aşa că Mihai Stepanescu şi-a schimbat puţin planurile, iar Branislavka Şulovic a primit o mică atenţie din partea municipalităţii de pe Bârzava direct din mâinile concetăţeanului.

În încheierea evenimentului, unul dintre reşiţenii invitaţi a ţinut să amintească starea deplorabilă în care au ajuns bătrânele uzine care nu mai produc nimic altceva decât şomeri, iar o femeie a adăugat: „Sunteţi singurul primar care a făcut ceva! Peste tot vedem iubirea dvs, flori, bănci, locuri de joacă pentru copii“.

Antoniu Mocanu