Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Forumul democratic al Germanilor derulează de ani buni un proiect cultural internaţional pentru copii.Asociaţia Germană „Şvabii Dunăreni“, din Bačka Palanka – Serbia, Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin şi Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa au organizat la biblioteca orăşenească din Bačka Palanka, localitate situată pe malul Dunării, la graniţa între Serbia şi Croaţia, vernisajul expoziţiei concursului internaţional de desene „Kinder malen ihre Heimat“ (Copiii desenează ţinutul natal – n.r.).

„După prezentarea acestei expoziţii la Reşiţa, la Feldbach, din Stiria – Austria, şi, de curând, şi la Maribor, în Slovenia, oraş care în acest an este şi capitala europeană a culturii, a venit rândul şi participanţilor din Serbia de a organiza o expoziţie cu caracter itinerant. Expoziţia va rămâne deschisă la Bačka Palanka până la sfârşitul lunii, după care se va reîntoarce la Reşiţa, iar anul viitor va fi prezentată la Craiova şi la Cernăuţi, în Ucraina“, a declarat preşedintele Forumului German din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla.

Concursul „Copiii desenează ţinutul natal“, ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie, îşi are rădăcinile la Reşiţa, mai exact în cadrul Cercurilor de pictură şi sculptură ale Forumului German. La evenimentul găzduit de biblioteca din Bačka Palanka au fost prezenţi o parte din elevii participanţi în cadrul concursului, dascăli, reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi iubitori ai artei.

Roxana Bălan Nafiru