Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Etapa a IV-a a Campionatului Național de Viteză în Coastă, denumită și „Memorialul Werner Hirschvogel”, a avut loc la Reșița în acest weekend. Zeci de piloți din țară s-au întrecut în Valea Domanului, având fiecare mașini care mai de care mai puternice.

Autoturismele care au atras toate privirile au fost fabricate de firmele Ferrari, Porsche și Mitsubishi, iar singurul reșițean care a participat la această etapă, Claudiu Ciucă, a condus un Renault Megane. Majoritatea piloților s-au declarat foarte mulțumiți de traseu, spunând că este unul dintre cele mai bune trasee din țară, dar s-au bucurat și de faptul că la această etapă au venit foarte mulți spectatori. Au fost și câteva incidente în zilele de concurs, atunci când unii piloți au ieșit cu mașinile în decor, dar din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„Mă bucur că ceilalți colegi ai mei care au concurat, vreo 60 la număr, au venit și mi-au cerut sfaturi despre traseu. Cred că le-am oferit sfaturi bune, pentru că ei au vrut să meargă tare, cât mai tare posibil și să nu se întâmple accidente. În ultimele două probe de concurs toți se motivează cel mai mult și vor să obțină cei mai buni timpi. Sper ca toată lumea a fost mulțumită la sfârșitul concursului de această etapă de la Reșița. Claudiu Ciucă s-a descurcat excelent și a obținut un timp foarte bun. Mulți piloți au spus că aceasta este cel mai frumos traseu montan din țară și ne mândrim cu acest lucru”, a declarat Lucien Hora, multiplul campion național al Reșiței.

Singurul reșițean care a participat la această etapă a campionatului național, Claudiu Ciucă, a spus: „Concursul a decurs foarte bine, iar în prima zi de concurs am stabilit un record. Obiectivul meu este întotdeauna locul I, dar mă bucur foarte mult că ceilalți colegi ai mei au mers foarte tare, iar spectatorii au venit în număr mare. Sunt mulțumit de mașină și mă bucur că nu am avut probleme tehnice”.

„Mă bucur că am revenit la Reșița. Mi se pare că ultima etapă de aici a avut loc în anul 2014, unde am concurat pe varianta scurtă a traseului. Varianta scurtă este cea tradițională, unde toți avem etaloane, iar acum încercăm să ne facem o tradiție și pe cea lungă. Este o coastă superbă, care îmbină tehnicitate, viteză, absolut toate lucrurile necesare pentru a crea spectacol. Din păcate, asfaltul este un pic mai denivelat ca în anii trecuți și sperăm ca pe viitor să se facă ceva în acest sens. Mă bucur că au fost foarte mulți spectatori pe traseu și că foarte mulți oameni iubesc motosport-ul. Mie personal, îmi convine mai mult varianta scurtă de traseu decât cea lungă, pentru că din anul 1998 de când particip eu și până în anul 2010, am concurat numai pe cea scurtă. Întotdeauna am avut ca etalon pe mine însumi pentru timpul pe care l-am realizat. La un moment dat am avut o mașină cu care obțineam timpul de două minute și am ajuns cu o altă marcă de mașină să ajung să termin cursa într-un timp de un minut si 48 de secunde”, a declarat pilotul Paul Andronic.

Unul dintre piloții care au obținut cei mai buni timpi din această etapă, Bogdan Cuzma, a spus: „Acesta este unul dintre traseele mele favorite din țară și întotdeauna m-am simțit foarte bine la Reșița. Ne simțim ca acasă aici, iar publicul este minunat. Am avut câteva probleme tehnice la mașină în prima zi, dar le-am rezolvat și suntem la parametri optimi. De asemenea, obiectivul nostru este să câștigăm fiecare etapă din campionat”.