Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Amfiteatrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade“ din Reşiţa a găzduit lansarea proiectului „Sunt voluntar, sunt implicat“, ce are ca scop dezvoltarea responsabilităţii, toleranţei, spiritului de echipă şi experienţei în rândul tinerilor implicaţi.

Iniţiativa doreşte să ofere informaţii şi să pregătească tinerii în vederea implicării acestora în activităţi de voluntariat, şi se adresează unui număr de 200 de elevi din clasele VIII-XII din cadrul şcolii.

În acest cadru, până în 23 decembrie, tinerii se pot înscrie ca voluntari, şi vor participa luna aceasta la diverse acţiuni de confecţionare de felicitări, precum şi de colectare de cărţi, jucării şi haine. Luna aceasta, se vor face vizite la căminul de bătrâni şi la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Reşiţa.

Iar în lunile ianuarie – martie 2012, va fi organizat un curs de voluntariat adresat elevilor. Tot anul viitor, în perioada 14-20 mai, reprezentanţi ai instituţiei de învăţământ vor participa la cea de-a XI-a ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, în perioada 14-20 mai 2012.