Caraş-Severin, Romania

Aşa cum Jurnal CS v-a informat deja, locuitorii comunei sunt sub teroare din cauza lui Remus M. Acesta a fost prezentat la Judecătoria Moldova Nouă cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, urmând a fi încarcerat în arestul I.P.J. Caraş-Severin. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Alcool la Oţelu Roşu

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, în Oţelu Roşu a avut loc o percheziţie la domiciliul lui Petru T., în vârstă de 42 de ani, la care au participat lucrători din cadrul serviciului de investigare a fraudelor şi de la ordine publică. Din imobil au fost ridicate în vederea cercetărilor 708 de sticle cu băuturi alcoolice de calitate superioară (whisky, şampanie, coniac, vodcă etc.), 71 de sticle de parfum (articole de lux), precum şi alte produse ce erau deţinute fără documente de provenienţă.

Toate bunurile proveneau din spaţiul comunitar, în principal Italia şi Germania, şi erau destinate comercializării. Valoarea de piaţă a acestora este de aproximativ 150.000 lei. Pe numele „proprietarului“ şi a altor două persoane a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă. Tot cu ocazia acţiunilor desfăşurate la Oţelu Roşu a fost identificat şi Sorin H., care transporta 4.080 kg deşeu fier vechi şi care nu a prezentat documente de provenienţă şi de însoţire a transportului. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 1.500 de lei şi s-a luat măsura confiscării întregii cantităţi de fier vechi, a cărei valoare ajunge la 5.000 de lei.

Anca Preda